February 11, 2020 |

Uusi raportti: identiteettivarkaudet Internetin käyttäjien suuri huolenaihe

F-Securen raportista ilmenee, että identiteettivarkaudet huolestuttavat kuluttajia – F-Securen uusi ilmaistyökalu auttaa paikantamaan paljastuneet tiedot.  Kyberturvallisuusratkaisujen toimittajan F-Securen uudesta raportista käy ilmi, että tasaisen tappavaan tahtiin ilmenevät tietovuodot ovat saaneet kuluttajat huolestumaan online-rikoksista, joista seuraa identiteettivarkauksia ja tilien kaappauksia. Raporttiin on koottu yhdeksässä eri maassa toteutetusta kuluttajakyselystä saatuja tietoja:* Lähes yhdeksän kymmenestä kuluttajasta on ainakin […]

F-Securen raportista ilmenee, että identiteettivarkaudet huolestuttavat kuluttajia – F-Securen uusi ilmaistyökalu auttaa paikantamaan paljastuneet tiedot. 

Kyberturvallisuusratkaisujen toimittajan F-Securen uudesta raportista käy ilmi, että tasaisen tappavaan tahtiin ilmenevät tietovuodot ovat saaneet kuluttajat huolestumaan online-rikoksista, joista seuraa identiteettivarkauksia ja tilien kaappauksia.

Raporttiin on koottu yhdeksässä eri maassa toteutetusta kuluttajakyselystä saatuja tietoja:*

  • Lähes yhdeksän kymmenestä kuluttajasta on ainakin jonkin verran huolissaan pankkitiliensä hakkeroinnista ja rahan varastamisesta (89 %), verkkokaupoissa tehtävistä petoksista (87 %) ja oman identiteettinsä käyttämisestä rikollisiin toimiin (87 %).
  • Brasilialaiset Internet-käyttäjät ovat selkeästi todennäköisimpiä kyberrikoksen uhreja (76 %). Yhdysvalloissa (62 %) ja Ruotsissa (52 %) ei olla kaukana perässä, mutta vain noin kolmannes (34 %) saksalaisista on kokenut kyberrikoksen lähipiirissään.
  • Naiset ovat miehiä enemmän huolissaan identiteettivarkauksista ja kyberrikoksista, kun taas miehet raportoivat joutuneensa enemmän niiden uhriksi.

Kuluttajien on helppo ajatella, että tietovuotoja sattuu päivittäin, koska tilastollisesti näin onkin. Privacy Rights Clearinghouse kirjasi 9 705 tietovuotoa tammikuusta 2005 lokakuuhun 2019 – toisin sanoen 1,8 vuotoa päivässä.**

— Mitä rikolliset tekevät, kun he saavat tietomme? Niin paljon kuin suinkin voivat. He voivat esimerkiksi napata tärkeät tilimme käyttöönsä ja varastaa henkilöllisyytemme. Tai, jos olet riittävän arvokas kohde, he käyttävät tietoja kohdistettuun hyökkäykseen, kertoo Fennel Aurora, Global Partner Product Advocate, F-Secure.

Yhdysvaltain kauppakomission ylläpitämään Consumer Sentinel Network ‑tietokantaan kirjattiin 444 602 identiteettivarkausilmoitusta vuonna 2018. Näistä 167 000 ilmoitusta tuli henkilöiltä, jotka kertoivat, että heidän tietojaan oli käytetty väärin jollakin jo olemassa olevalla tilillä tai uuden luottokorttitilin avaamisessa.***

— Jokainen tietovuoto on muistutus siitä, että yksityisten tietojen suojaaminen edellyttää muutakin kuin vain laitteiden turvaamista. Kuluttajat tunnistavat riskit, mutta kokevat olevansa voimattomia, kun potentiaalisia riskipesäkkeitä on niin paljon: eri pankkitilit, luottokortit, online-palvelut, sosiaalinen media, nettisähköposti ja monet muut, kertoo Olli Bliss Consumer Security Business, Development Manager, F-Secure.

F-Securen uusi IDENTITY THEFT CHECKER tuo nyt kuluttajien saataville hyvän kuvan tietovuotojen ja muun yksityisten tietojen paljastumisen aiheuttamista vaaroista. Työkalu yhdistää tehokkaat pimeän verkon valvontatyökalut ihmisälyyn. Ratkaisun ”salaiset agentit” ja salauksenpurkutekniikka nopeuttavat ja tarkentavat riskien tunnistamista.

— Mitä vähemmän aikaa rikollisilla on käyttää tietojasi hyväkseen, sitä pienempi petos- ja identiteettivarkausriski on. Tällä työkalulla saa käsityksen siitä, mitä tietoja rikollisilla on sinusta nyt, sanoo Bliss.

Koko raportti on luettavissa F-Securen blogista.

Lähteet:

*Toukokuussa 2019 tehty F-Secure Identity Protection ‑kuluttajatutkimus (B2C) yhteistyössä kyselyjä toteuttavan kumppanin Tolunan kanssa, 9 maata (USA, Iso-Britannia, Saksa, Sveitsi, Alankomaat, Brasilia, Suomi, Ruotsi ja Japani), 400 vastaajaa / maa = 3 600 vastaajaa (vähimmäisikä 25 vuotta)

** Privacy Rights Clearinghouse: Data Breaches https://privacyrights.org/data-breaches

***Consumer Sentinel Network: Data Book 2018 https://www.ftc.gov/system/files/documents/reports/-sentinel-network-data-book-2018/consumer_sentinel_network_data_book_2018_0.pdf

 

Median yhteyshenkilö:

Sanna Syrjäläinen
+358 40 8349277
PR Manager, Nordics
F-Secure Corporation

Social Media
Lehdistöarkistot
Valitse vuosi

Uusimmat lehdistötiedotteet

May 12, 2020

F-Securelle toisesta MITRE ATT&CK arvioinnista huipputulos

F-Securen kattavuus, perinpohjainen näkökyky sekä tarkkuus nostavat sen tunnistus- ja vastausominaisuudet toimialan parhaiden joukkoon. Kyberturvallisuusratkaisujen toimittaja F-Secure on saanut toisen MITRE ATT&CK® ‑arvioinnin. F-Secure kykenee suojaamaan kohdistettujen hyökkäysten erilaisilta taktiikoilta, tekniikoilta ja toimenpiteiltä (TTT) kokonaisvaltaisesti ja myös varustaa puolustuksen nopeasti aktiivisella tekoälyllä, joka auttaa reagoimaan hyökkäystilanteissa. Tämä vahvistaa yrityksen havaitsemis- ja vastausominaisuuksia toimialan parhaina. F-Securen […]

April 10, 2020

Arvostettu Gartner Peer Insights Customers’ Choice for Vulnerability Assessment tunnustus F-Securelle

F-Secure on ylpeä helmikuussa saamastaan Gartner Peer Insights Customers’ Choice for Vulnerability Assessment kunniamaininnasta. Gartner Peer Insights Customers’ Choice valinta perustuu ammattikäyttäjiltä saatuun palautteeseen ja luokituksiin. Näillä loppukäyttäjillä on kokemusta tuotteen tai palvelun ostamisesta, käyttöönotosta ja/tai käytöstä. — Helmikuun 2020 Gartner Peer Insights Customers’ Choice for Vulnerability Assessment tunnustus vahvistaa sen, miten merkittävä haavoittuvuuksien hallintaan […]

March 24, 2020

Internetissä on haastavaa tunnistaa rikoksen tunnusmerkkejä

Nettikäyttäjä ei yleensä tunnista olevansa rikoksen uhri, kun hän kohtaa vääryyttä sosiaalisessa mediassa. Internetin nopea kehitys ja digitalisaatio ovat tarjonneet uusia arkea helpottavia palveluita sekä mahdollisuuksia kohdata muita ihmisiä. Samalla kehitys on tuonut mukanaan monia lieveilmiöitä kuten nettikiusaamista, nettihäirintää ja nettirikollisuutta. Erityisen haastavaksi tilanteen tekee se, että asiantuntevaa neuvontaa ongelmatilanteissa on hankala saada. Kotimainen Someturva-palvelu […]

March 4, 2020

Kyberhyökkäykset ja kiristyshaittaohjelmat riesana vuonna 2019

Uudesta F-Securen raportista ilmenee, että kiristyshaittaohjelmat ovat entistä haastavampia, mutta syitä optimismiinkin löytyy.  Kyberrikollisten hyökkäysten tulva jatkui vuonna 2019 erityisesti tartunnan saaneiden IoT-laitteiden bottiverkkojen ja Eternal Blue ‑haavoittuvuuden kautta. Kyberturvallisuusratkaisujen toimittajan F-Securen uudesta Attack Landscape H2 2019 -raportista on todettavissa hyökkäysliikenteen kasvaneen vuonna 2019 huomattavasti aiempia vuosia enemmän. F-Securen maailmanlaajuinen honeypot-verkosto kirjasi 2,8 miljardia hyökkäystä […]

%d bloggers like this: