February 11, 2020 |

Uusi raportti: identiteettivarkaudet Internetin käyttäjien suuri huolenaihe

F-Securen raportista ilmenee, että identiteettivarkaudet huolestuttavat kuluttajia – F-Securen uusi ilmaistyökalu auttaa paikantamaan paljastuneet tiedot.  Kyberturvallisuusratkaisujen toimittajan F-Securen uudesta raportista käy ilmi, että tasaisen tappavaan tahtiin ilmenevät tietovuodot ovat saaneet kuluttajat huolestumaan online-rikoksista, joista seuraa identiteettivarkauksia ja tilien kaappauksia. Raporttiin on koottu yhdeksässä eri maassa toteutetusta kuluttajakyselystä saatuja tietoja:* Lähes yhdeksän kymmenestä kuluttajasta on ainakin […]

F-Securen raportista ilmenee, että identiteettivarkaudet huolestuttavat kuluttajia – F-Securen uusi ilmaistyökalu auttaa paikantamaan paljastuneet tiedot. 

Kyberturvallisuusratkaisujen toimittajan F-Securen uudesta raportista käy ilmi, että tasaisen tappavaan tahtiin ilmenevät tietovuodot ovat saaneet kuluttajat huolestumaan online-rikoksista, joista seuraa identiteettivarkauksia ja tilien kaappauksia.

Raporttiin on koottu yhdeksässä eri maassa toteutetusta kuluttajakyselystä saatuja tietoja:*

  • Lähes yhdeksän kymmenestä kuluttajasta on ainakin jonkin verran huolissaan pankkitiliensä hakkeroinnista ja rahan varastamisesta (89 %), verkkokaupoissa tehtävistä petoksista (87 %) ja oman identiteettinsä käyttämisestä rikollisiin toimiin (87 %).
  • Brasilialaiset Internet-käyttäjät ovat selkeästi todennäköisimpiä kyberrikoksen uhreja (76 %). Yhdysvalloissa (62 %) ja Ruotsissa (52 %) ei olla kaukana perässä, mutta vain noin kolmannes (34 %) saksalaisista on kokenut kyberrikoksen lähipiirissään.
  • Naiset ovat miehiä enemmän huolissaan identiteettivarkauksista ja kyberrikoksista, kun taas miehet raportoivat joutuneensa enemmän niiden uhriksi.

Kuluttajien on helppo ajatella, että tietovuotoja sattuu päivittäin, koska tilastollisesti näin onkin. Privacy Rights Clearinghouse kirjasi 9 705 tietovuotoa tammikuusta 2005 lokakuuhun 2019 – toisin sanoen 1,8 vuotoa päivässä.**

— Mitä rikolliset tekevät, kun he saavat tietomme? Niin paljon kuin suinkin voivat. He voivat esimerkiksi napata tärkeät tilimme käyttöönsä ja varastaa henkilöllisyytemme. Tai, jos olet riittävän arvokas kohde, he käyttävät tietoja kohdistettuun hyökkäykseen, kertoo Fennel Aurora, Global Partner Product Advocate, F-Secure.

Yhdysvaltain kauppakomission ylläpitämään Consumer Sentinel Network ‑tietokantaan kirjattiin 444 602 identiteettivarkausilmoitusta vuonna 2018. Näistä 167 000 ilmoitusta tuli henkilöiltä, jotka kertoivat, että heidän tietojaan oli käytetty väärin jollakin jo olemassa olevalla tilillä tai uuden luottokorttitilin avaamisessa.***

— Jokainen tietovuoto on muistutus siitä, että yksityisten tietojen suojaaminen edellyttää muutakin kuin vain laitteiden turvaamista. Kuluttajat tunnistavat riskit, mutta kokevat olevansa voimattomia, kun potentiaalisia riskipesäkkeitä on niin paljon: eri pankkitilit, luottokortit, online-palvelut, sosiaalinen media, nettisähköposti ja monet muut, kertoo Olli Bliss Consumer Security Business, Development Manager, F-Secure.

F-Securen uusi IDENTITY THEFT CHECKER tuo nyt kuluttajien saataville hyvän kuvan tietovuotojen ja muun yksityisten tietojen paljastumisen aiheuttamista vaaroista. Työkalu yhdistää tehokkaat pimeän verkon valvontatyökalut ihmisälyyn. Ratkaisun ”salaiset agentit” ja salauksenpurkutekniikka nopeuttavat ja tarkentavat riskien tunnistamista.

— Mitä vähemmän aikaa rikollisilla on käyttää tietojasi hyväkseen, sitä pienempi petos- ja identiteettivarkausriski on. Tällä työkalulla saa käsityksen siitä, mitä tietoja rikollisilla on sinusta nyt, sanoo Bliss.

Koko raportti on luettavissa F-Securen blogista.

Lähteet:

*Toukokuussa 2019 tehty F-Secure Identity Protection ‑kuluttajatutkimus (B2C) yhteistyössä kyselyjä toteuttavan kumppanin Tolunan kanssa, 9 maata (USA, Iso-Britannia, Saksa, Sveitsi, Alankomaat, Brasilia, Suomi, Ruotsi ja Japani), 400 vastaajaa / maa = 3 600 vastaajaa (vähimmäisikä 25 vuotta)

** Privacy Rights Clearinghouse: Data Breaches https://privacyrights.org/data-breaches

***Consumer Sentinel Network: Data Book 2018 https://www.ftc.gov/system/files/documents/reports/-sentinel-network-data-book-2018/consumer_sentinel_network_data_book_2018_0.pdf

 

Median yhteyshenkilö:

Sanna Syrjäläinen
+358 40 8349277
PR Manager, Nordics
F-Secure Corporation

Social Media
Lehdistöarkistot
Valitse vuosi

Uusimmat lehdistötiedotteet

February 11, 2020

Uusi raportti: identiteettivarkaudet Internetin käyttäjien suuri huolenaihe

F-Securen raportista ilmenee, että identiteettivarkaudet huolestuttavat kuluttajia – F-Securen uusi ilmaistyökalu auttaa paikantamaan paljastuneet tiedot.  Kyberturvallisuusratkaisujen toimittajan F-Securen uudesta raportista käy ilmi, että tasaisen tappavaan tahtiin ilmenevät tietovuodot ovat saaneet kuluttajat huolestumaan online-rikoksista, joista seuraa identiteettivarkauksia ja tilien kaappauksia. Raporttiin on koottu yhdeksässä eri maassa toteutetusta kuluttajakyselystä saatuja tietoja:* Lähes yhdeksän kymmenestä kuluttajasta on ainakin […]

February 7, 2020

F-Secure ID PROTECTION tuotteen positiivinen vastaanotto kasvattaa kysyntää operaattorikumppaneiden parissa

Useat teleoperaattorit eri puolilla maailmaa ovat valmiina julkaisemaan F-Securen uuden henkilötietojen suojauspalvelun.  Kyberturvaratkaisujen toimittaja F-Secure on julkaissut vastikään F-Secure ID PROTECTION ‑ratkaisun, ja viisi eri puolilla maailmaa toimivaa operaattorikumppania on jo ilmoittanut ottavansa sen käyttöön kuluttaja-asiakkaidensa henkilöllisyyden suojaamiseksi. Toukokuussa 2019 julkistettu ja nyt saatavilla oleva palvelu seuraa tietovuotoja ja havaitsee, jos yksittäisen henkilön henkilötiedot paljastuvat. […]

December 17, 2019

Suosittu langaton esitysjärjestelmä hakkeroitiin minuuteissa

F-Securen tietoturvakonsultit varoittavat luotettaviksi koettujen laitteiden alttiudesta hyökkäyksille. Kyberturvallisuusratkaisuja toimittavan F-Securen konsultit ovat havainneet useita virheitä suositussa langattomassa esitysjärjestelmässä. Osa näistä virheistä on hyödynnettävissä alle minuutissa. Hyökkääjät voivat siepata ja käsitellä tietoja esityksen aikana, varastaa salasanoja ja muita luottamuksellisia tietoja, asentaa takaportteja sekä muita haittaohjelmia. Barcon langaton ClickShare-esitysjärjestelmä on yhteistyökäyttöön tarkoitettu työkalu, jolla voi esittää […]

December 11, 2019

Älylukon tietoturvaongelmat jättävät oven auki hyökkääjille

Älylukon suunnitteluvika on hyvä esimerkki siitä, miten vaikeaa älykkäiden sekä turvallisten laitteiden valmistaminen on. Kyberturvallisuusratkaisuja toimittavan F-Securen konsultit ovat havainneet helposti hyödynnettävissä olevan suunnitteluvirheen älylukossa. Lukko ei pysty vastaanottamaan laiteohjelmistopäivityksiä, mikä tarkoittaa, että vikaa ei voi korjata perusteellisesti. Tämä on hyvä esimerkki siitä, miten vaikeaa valmistajien ja kuluttajien on suojata uusia Internetiin yhteydessä olevia laitteita. […]

%d bloggers like this: