February 11, 2020 |

Uusi raportti: identiteettivarkaudet Internetin käyttäjien suuri huolenaihe

F-Securen raportista ilmenee, että identiteettivarkaudet huolestuttavat kuluttajia – F-Securen uusi ilmaistyökalu auttaa paikantamaan paljastuneet tiedot.  Kyberturvallisuusratkaisujen toimittajan F-Securen uudesta raportista käy ilmi, että tasaisen tappavaan tahtiin ilmenevät tietovuodot ovat saaneet kuluttajat huolestumaan online-rikoksista, joista seuraa identiteettivarkauksia ja tilien kaappauksia. Raporttiin on koottu yhdeksässä eri maassa toteutetusta kuluttajakyselystä saatuja tietoja:* Lähes yhdeksän kymmenestä kuluttajasta on ainakin […]

F-Securen raportista ilmenee, että identiteettivarkaudet huolestuttavat kuluttajia – F-Securen uusi ilmaistyökalu auttaa paikantamaan paljastuneet tiedot. 

Kyberturvallisuusratkaisujen toimittajan F-Securen uudesta raportista käy ilmi, että tasaisen tappavaan tahtiin ilmenevät tietovuodot ovat saaneet kuluttajat huolestumaan online-rikoksista, joista seuraa identiteettivarkauksia ja tilien kaappauksia.

Raporttiin on koottu yhdeksässä eri maassa toteutetusta kuluttajakyselystä saatuja tietoja:*

  • Lähes yhdeksän kymmenestä kuluttajasta on ainakin jonkin verran huolissaan pankkitiliensä hakkeroinnista ja rahan varastamisesta (89 %), verkkokaupoissa tehtävistä petoksista (87 %) ja oman identiteettinsä käyttämisestä rikollisiin toimiin (87 %).
  • Brasilialaiset Internet-käyttäjät ovat selkeästi todennäköisimpiä kyberrikoksen uhreja (76 %). Yhdysvalloissa (62 %) ja Ruotsissa (52 %) ei olla kaukana perässä, mutta vain noin kolmannes (34 %) saksalaisista on kokenut kyberrikoksen lähipiirissään.
  • Naiset ovat miehiä enemmän huolissaan identiteettivarkauksista ja kyberrikoksista, kun taas miehet raportoivat joutuneensa enemmän niiden uhriksi.

Kuluttajien on helppo ajatella, että tietovuotoja sattuu päivittäin, koska tilastollisesti näin onkin. Privacy Rights Clearinghouse kirjasi 9 705 tietovuotoa tammikuusta 2005 lokakuuhun 2019 – toisin sanoen 1,8 vuotoa päivässä.**

— Mitä rikolliset tekevät, kun he saavat tietomme? Niin paljon kuin suinkin voivat. He voivat esimerkiksi napata tärkeät tilimme käyttöönsä ja varastaa henkilöllisyytemme. Tai, jos olet riittävän arvokas kohde, he käyttävät tietoja kohdistettuun hyökkäykseen, kertoo Fennel Aurora, Global Partner Product Advocate, F-Secure.

Yhdysvaltain kauppakomission ylläpitämään Consumer Sentinel Network ‑tietokantaan kirjattiin 444 602 identiteettivarkausilmoitusta vuonna 2018. Näistä 167 000 ilmoitusta tuli henkilöiltä, jotka kertoivat, että heidän tietojaan oli käytetty väärin jollakin jo olemassa olevalla tilillä tai uuden luottokorttitilin avaamisessa.***

— Jokainen tietovuoto on muistutus siitä, että yksityisten tietojen suojaaminen edellyttää muutakin kuin vain laitteiden turvaamista. Kuluttajat tunnistavat riskit, mutta kokevat olevansa voimattomia, kun potentiaalisia riskipesäkkeitä on niin paljon: eri pankkitilit, luottokortit, online-palvelut, sosiaalinen media, nettisähköposti ja monet muut, kertoo Olli Bliss Consumer Security Business, Development Manager, F-Secure.

F-Securen uusi IDENTITY THEFT CHECKER tuo nyt kuluttajien saataville hyvän kuvan tietovuotojen ja muun yksityisten tietojen paljastumisen aiheuttamista vaaroista. Työkalu yhdistää tehokkaat pimeän verkon valvontatyökalut ihmisälyyn. Ratkaisun ”salaiset agentit” ja salauksenpurkutekniikka nopeuttavat ja tarkentavat riskien tunnistamista.

— Mitä vähemmän aikaa rikollisilla on käyttää tietojasi hyväkseen, sitä pienempi petos- ja identiteettivarkausriski on. Tällä työkalulla saa käsityksen siitä, mitä tietoja rikollisilla on sinusta nyt, sanoo Bliss.

Koko raportti on luettavissa F-Securen blogista.

Lähteet:

*Toukokuussa 2019 tehty F-Secure Identity Protection ‑kuluttajatutkimus (B2C) yhteistyössä kyselyjä toteuttavan kumppanin Tolunan kanssa, 9 maata (USA, Iso-Britannia, Saksa, Sveitsi, Alankomaat, Brasilia, Suomi, Ruotsi ja Japani), 400 vastaajaa / maa = 3 600 vastaajaa (vähimmäisikä 25 vuotta)

** Privacy Rights Clearinghouse: Data Breaches https://privacyrights.org/data-breaches

***Consumer Sentinel Network: Data Book 2018 https://www.ftc.gov/system/files/documents/reports/-sentinel-network-data-book-2018/consumer_sentinel_network_data_book_2018_0.pdf

 

Median yhteyshenkilö:

Sanna Syrjäläinen
+358 40 8349277
PR Manager, Nordics
F-Secure Corporation

Social Media
Lehdistöarkistot
Valitse vuosi

Uusimmat lehdistötiedotteet

July 8, 2020

F-Secure liittyi stalkerware-ohjelmistojen vastaiseen koalitioon

F-Secure on liittynyt Stalkerware-ohjelmistojen vastaiseen koalitioon tukeakseen ohjelmistokehittäjiä, turvallisuusyhtiöitä ja uhreja, jotka taistelevat sovelluksiin liittyvien uhkien kanssa.  Stalkerware-ohjelmisto voidaan yleisesti määritellä valvontaohjelmaksi, joka mahdollistaa yksilön seuraamisen ilman suostumusta. Näitä ohjelmia markkinoidaan usein hyödyllisinä applikaatioina. Helmikuussa F-Securen Tactical Defence -yksikkö analysoi KidsGuard -applikaatiota (*). Analyysissä selvisi, että applikaation voi asentaa puhelimeen ilman käyttäjän lupaa tai tietämystä […]

June 9, 2020

Kasvussa olevat identiteettivarkaudet edellyttävät uutta lähestymistapaa henkilötietojen suojaamiseen

F-Secure julkaisee ID PROTECTION -tuotteen torjuakseen identiteettivarkauksia nopeasti ja kattavasti. F-Secure on lanseerannut uuden ID PROTECTION -tuotteen, joka tarjoaa kokonaisvaltaisen ja uuden lähestymistavan henkilötietojen ja tilien suojaamiseen. Tuotteen avulla voidaan reagoida tietovuotoihin, jotka voivat johtaa identiteettivarkauteen. F-Secure ID PROTECTION monitoroi henkilökohtaisia ​​tietojasi verkossa ja reagoi nopeasti käyttäjien henkilöllisyyteen kohdistuviin uhkiin. Se sisältää myös salasanahallintasovelluksen, joka […]

June 2, 2020

F-Securelta uusi ratkaisu yritysten pilvipohjaisten sähköpostien turvaamiseen

F-Secure Cloud Protection for Microsoft Office 365 -ratkaisu on rakennettu suojaamaan sähköpostilaatikoita, kun yritykset siirtyvät pilvipohjaisiin sähköpostipalveluihin. Microsoft Office 365 -tuote on yhä suositumpi suomalaisten organisaatioiden keskuudessa. Siitä on tullut suosittu myös kyberrikollisten parissa, jotka yrittävät murtautua yritysten Office 365-tileille ja levittää haittaohjelmia. F-Securen uuden Microsoft Office 365 -pilvisuojauksen tavoitteena on auttaa organisaatioita suojaamaan työntekijöiden […]

May 26, 2020

Android-matkapuhelimista löydetty maakohtaisia tietoturvaongelmia

Android-käyttöjärjestelmä hallitsee maailman älypuhelinmarkkinoita, ja se löytyy suuresta osasta suosittuja puhelimia. F-Securen tutkimukset osoittavat, että maailman suurimpien matkapuhelinmyyjien laitteet kärsivät maakohtaisista tietoturvaongelmista. Merkittävää on se, että maailmanlaajuisesti myytävien laitteiden turvallisuus tarjoaa erilaisia tietoturvatasoja kuluttajille maasta riippuen. Samat tietoturvahaasteet eivät kosketa puhelinkäyttäjiä kaikkialla, joten tilanne muodostaa hajanaisen tietoturvaongelmien kentän. Tutkijoiden tutkimiin laitteisiin kuuluivat Huawei Mate 9 […]

%d bloggers like this: